Schoolnieuws 2015-2016

Ouderavond Slim met Media

Op maandag 11 april was er een informatieavond over Slim met media. Deze avond werd verzorgd door Yola Hopmans van Slim met Media. Zij kijkt met veel plezier terug op deze ouderavond.

Ondanks de wat tegenvallende opkomst waren er wel erg betrokken ouders aanwezig en hun verhalen hebben zeker bijgedragen aan een goede avond.

De presentatie van deze avond en tips & tricks kunt u hieronder bekijken.

Ouderavond Slim met media

Mediaopvoeding - Tips & Tricks

Studiedag Bewegend leren

Presentatie Studiedag Bewegend leren

RTV Gelderland

Op 25 januari kwamen TV Gelderland en Radio Gelderland bij groep 8 Flitsen om in de klas te filmen en een stukje voor de radio op te nemen. Er werden een paar kinderen geïnterviewd over het bewegend leren.

Om de radiofragmenten te beluisteren: http://www.omroepgelderland.nl/radio/programma/236598731/Peter-van-den-Hout-Rob-Kleijs/aflevering/103233821 Uitzending van 10.00u-11.00u ( op 54m:10s) en uitzending van 11.00u -12.00u (op 20m.50s).

Om het TV fragment te bekijken:

http://www.omroepgelderland.nl/tv/programma/211935511/GLD-Vandaag/aflevering/147126776 (op 03m:10s)

Start instroomgroep

Per 15 februari 2016 mag ik de instroomgroep 1, de Kameleons, opstarten en zal ik fulltime voor deze groep staan. Mijn naam is Patricia van Kalkeren. Sinds september 2015 werk ik op de Lea Dasbergschool, als invaljuf van de groepen 4.

Na de voorjaarsvakantie zullen de Kameleons starten met 7 kleuters, maar meteen in de eerste weken zullen er 5 nieuwe kleuters instromen. Zoals nu bekend is, zullen wij het schooljaar afsluiten met ongeveer 21 kleuters. Uiteraard kunnen wij nog groeien en zijn nieuwe kleuters van harte welkom.

Ook voor de ouders ben ik het aanspreekpunt en staat mijn deur open. Ik kan niet wachten om te beginnen.

Promotiefilmpje voor het kenniscentrum sport

`Bewegen en leren`

In oktober 2015 is er een promotiefilmpje gemaakt in de groep 8 Flitsen. Hier zijn studenten en medewerkers van het kenniscentrum sport druk mee in de weer geweest in de klas.

En... het definitieve filmpje is klaar. We kunnen er trots op zijn.

Dag van de leraar

5 Oktober was het de dag van de leraar. De leerkrachten werden verwend met een brief, taarten en vlaggenlijnen beschreven door de kinderen. De ouders van de OV hebben dit samen met de kinderen verzorgd. Onze hartelijke dank!

Ter voorbereiding van de Kinderboekenweek heeft groep 6 Planeten alvast geoefend met het dansje en liedje ‘Raar maar waar’ van Kinderen voor Kinderen. U kunt de officiële videoclip zien op http://kvk.vara.nl/clips/36-raar-maar-waar. Mocht u (stiekem) willen mee oefenen, kijk dan op: http://kvk.vara.nl/clip/raar-maar-waar-dansinstructie

Met het halfeest van de Cactussen en de Satellieten is de Kinderboekenweek feestelijk geopend.

Gedurende deze week zullen de kinderen in de klassen lessen gaan krijgen over natuur, wetenschap en techniek. Ook zullen er in de groepen ouders zijn die voor komen lezen en misschien wel een proefje komen doen. Mocht je dit ook leuk vinden om te doen informeer dan even bij de leerkracht voor de mogelijkheden.

De Kinderboekenweek is ook bij de Kikkers gestart! Binnen het thema ‘Raar Maar Waar’ zijn er regelmatig proefjes te zien in de klas. Iedereen doet mee, juf, stagiaire, maar ook veel ouders.

Hieronder zijn een paar proefjes van ouders te zien. De kinderen verheugen zich alweer op de volgende proefjes!

Diertjes in het water

Groep 6, de Planeten, is op een heerlijke najaarsdag, op zoek geweest naar "diertjes in het water". De vangst en de beleving waren een groot succes!

Scharrelen bij de school

De Kikkers zijn afgelopen woensdag onder begeleiding van een medewerker van Natuurcentrum Arnhem op pad gegaan om te ‘Scharrelen bij de school’.

De kinderen zijn bezig geweest met:

• ontdekken wat er in hun schoolomgeving aan natuur te vinden is.

• het leren van namen van kleine diertjes.

• kleine diertjes voorzichtig hanteren zonder ze te beschadigen.

• beter waarnemen aan de hand van opdrachtjes.

Het was prachtig weer, de kinderen hebben enthousiast gegraven, gezocht, getekend. Ze vonden wormen, (naakt)slakken, bladeren, walnoten en spinnen. We hebben zelfs nog een paar (echte) kikkers gevonden, wat kunnen die goed springen, zeg!

Heerlijk zo’n ochtend buiten!

Living Statues

De Gladiolen hebben in de klas aandacht besteed aan Living Statues. We hebben individuele Statues gezien en Statues die met z’n tweeën een act hadden ingestudeerd. Ook hebben ze een heel groot Living Statues beeld gemaakt op de tribune. Dank nog aan de moeder die ons de paraplu’s heeft gegeven.

De scholen zijn weer begonnen

Dit is een actie van Veilig Verkeer Nederland. De actie is een oproep aan alle verkeersdeelnemers om rekening te houden met het schoolgaande verkeer.

Elke dag is het, met name vroeg in de ochtend, een drukte van belang op het parkeerterrein voor de school. Gelukkig doen de meeste verkeersdeelnemers voorzichtig. Desondanks ontstaan er regelmatig gevaarlijke situaties. Daarom een nadrukkelijk verzoek aan elke ouder om bewust na te denken HOE u uw kind naar school laat gaan. Het verzoek is om dit zoveel mogelijk lopend of fietsend te doen.

Wilt u alstublieft zo weinig mogelijk met de auto naar school komen. Dit voorkomt opstoppingen en gevaarlijke verkeerssituaties. Bovendien spaart u het milieu!